VIDEO: Municipalitatea caută soluții pentru finalizarea stației de tratare a apei cu osmoză inversă. Termenul de execuție a lucrării nu a fost respectat


Lipsa unui manager de proiect, a monitorizării etapelor investiției, nerespectarea termenelor de plată sau nepăsarea … toate acestea au dus la nefinalizarea proiectului privind realizarea staţiei de tratare a apei cu osmoză inversă și filtru de cărbune activ la Slobozia. Acestea sunt argumentele primarului Municipiului Slobozia, Dragoș Soare care a prezentat în cadrul unei conferințe de presă stadiul lucrărilor la noua stație de tratare a apei. După tergiversări și solicitări de prelungire a termenului de execuție, lucrarea la acest moment a fost realizată în proporție de 85 %. Deși stația de tratare a apei cu osmoză inversă trebuia să fie funcțională la finalul lunii decembrie 2020, autoritățile locale spun mai sunt necesare minim 9 luni pentru finalizarea proiectului.
Soluția aflată la îndemâna actualei conduceri a Primăriei Municipiului Slobozia este semnarea unui alt act adițional cu clauze clare privind obligațiile părților și penalitățile aferente în caz de neexecutare. Primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare a mai afirmat că cel mai probabil în luna septembrie a anului viitor, apa în Municipiul Slobozia va fi potabilă. Acesta nu este singurul proiect nefinalizat la termen.
Prețul unui metru cub de apă prin metoda osmoză inversă nu este costisitor, a menționat primarul Municipiului Slobozia.
Valoarea investiției se ridică la suma de 7 847 405 lei. Primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare a precizat că se va implica cu prioritate în remedierea tuturor deficiențelor constatate, astfel încât acest proiect să fie finalizat.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.