VIDEO Deputatul Luminița Barcari susține investițiile în educație: prima creșă licențiată din mediul rural, aproape de realizare


Realizarea primei creșe din mediul rural din Ialomița se bucură de sprijinul deputatului PNL Ialomița, Luminița Barcari. La sediul primăriei comunei Făcăeni a avut loc o ședință în care a fost prezentat stadiul proiectului finanțat prin fonduri europene. De această creșă vor benefica 73 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și până la 3 ani. Investițiile constau în extinderea și modernizarea unei clădiri deja existente. Cei mici vor beneficia de cele mai bune condiții de educație antepreșcolară și de siguranță, iar autoritățile locale se vor ocupa de angajarea de specialiști calificați pentru învățământul antepreșcolar. Acestă investiție este în acord cu programul de guvernare și cu obiectivele incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență. Deputatul Luminița Barcari a dat asigurări că se va implica pentru ca proiectul privind realizarea creșei la Făcăeni să fie unul de succes și totodată un exemplu pentru alte comunități.
Autoritățile locale din Făcăeni au fost inițiatoarele unui alt proiect european de succes. În localitate, funcționează și un centru de asistență socială pentru copiii aflaţi în situaţii de risc în familiile lor. De altfel, o altă preocupare a deputatului Luminița Barcari în domeniul serviciilor sociale o constituie înființarea cabinetelor medicale în fiecare școală și atragerea asistenților medicali școlari.
Proiectul de realizarea a primei creșe licențiate din județul Ialomița la Făcăeni este implementat de Primăria Comunei Făcăeni și are o valoare de aproximativ un milion de euro. Cel mai probabil, creșa va deveni funcțională în luna septembrie a acestui an.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.