VIDEO: Centru de vaccinare dotat la cele mai înalte standarde, la Amara


Centrul de vaccinare anti-Covid-19 din orașul Amara a fost dotat și utilat la cele mai înalte standarde, condițiile create pentru desfășurarea procesului de imunizare fiind dintre cele mai moderne și sigure. Acesta funcționează în incinta Sălii de Sport, cu intrare și ieșire separate, respectând toate procedurile și avizul Direcției de Sănătate Publică Ialomița. Autoritățile locale s-au implicat și au alocat suma de 48 000 de lei pentru dotare și amenajare. Centrul de vaccinare are recepție, punct de triaj, sală de așteptare, punct de vaccinare şi zonă de supraveghere post-vaccinare. Amenajarea a constat în amplasarea mobilierului necesar, respectiv paturi de tratament, mese, paravane separatoare, birouri, scaune, dotarea cu computere și imprimante pentru eliberarea adeverințelor de vaccinare, truse de prim ajutor, dezinfectanți. Primarul orașului Amara a explicat cum arată traseul unui cetățean care se prezintă la vaccinare.
Cabinetul de vaccinare este prevăzut cu paturi pentru tratament, frigiderul unde sunt depozitate medicamentele și dozele de vaccin, precum și toate echipamentele de protecție medicale necesare.
Centrul de vaccinare de la Amara corespunde standardelor impuse, însă autoritățile locale așteaptă detașarea personalului medical pentru demararea activității de vaccinare.
Centrul de vaccinare de la Amara se adaugă celorlalte șapte organizate de autoritățile locale la nivelul județului Ialomița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.